Over mij: Wie is Boerin Saar?

Waar kom ik vandaan?

Van kinds af aan heb ik bijzondere ontmoetingen gehad met dieren. Dit heeft een bijzonder bijdrage geleverd voor het leven wat ik nu leid. Mijn studiekeuze moment liet mij onderzoeken of deze liefde voor dieren en het werken met hen nog even sterk was als toen ik een klein meisje was. En niets was anders dan toen, ik werd weer als een kind zo blij. Deze power die ik daarbij voelde  heeft ertoe geleid te mogen kiezen voor het worden van boerin: Boerin Saar.

Daarnaast is voedsel heel belangrijk voor mij. Ik ken niets anders dan biologisch eten. Mijn grootouders zijn er ooit bewust mee begonnen en hebben grote bijdrages geleverd aan deze vorm van natuurlijk van boeren en hun een toekomst te geven. Ook mijn ouders hebben het mij op hun beurt met de paplepel ingegoten. 

Voor mij is het vanzelfsprekend om biologisch te eten. Ik kies met hart en ziel voor het her-verbinden van de mens (consument) met gezond voedsel (producent).

Ik heb de Warmonderhof doorlopen met veel plezier. Zoals veel Warmonderhoffers zullen zeggen: “Warmonderhof heeft wel zijn charmes.” Deze opleiding leidt je op tot biologisch biologisch-dynamisch boerin. Je leert over worden wie je bent en je krijgt de kans te mogen groeien. 

 

Waar wil ik naar toe?

Mijn schapenbedrijf is een plek om weer geïnspireerd te raken voor het voedsel dat wij tot ons nemen door te weten hoe het groeit en bloeit. De schapen worden gehouden op een kleinschalige manier. De hoeveelheid land, die begraasd kan worden, bepaalt de hoeveelheid dieren, die ik kan houden.

Ook de regelgeving rond het Natura 2000 gebied, waaraan de gronden gelegen zijn, bepaalt de werkwijze. De kwaliteit van onze gronden moet gewaarborgd worden als zone tussen het natuurgebied Dwingelderveld en de intensieve landbouw.

Zo hebben wij als boeren in het middengebied de taak om speciale vegetaties en de bodem goed te onderhouden.

De bodem is mijn basis. Hoe beter ik mijn bodem verzorg, hoe gezonder de veestapel en de melk, die van hoge kwaliteit moet zijn. De schapen halen hun voer uit eigen bodem.

Belangrijk voor mij is de gedachte, dat ik een onderdeel ben van de natuurlijke cyclus tussen de schapen en deze grond.

Mijn rol als schapenhouder is ondersteunend, verbindend en ontvangend ter wille van dier, natuur en mens.